четвртак, 12. август 2010.

Namazi za hleb i salate

Pileca salata

Skuvati pilece meso, iseci i dodati biber, so, vegetu, skuvan i izrendan krompir, malo kiselih krastavcica i sve pomesati majonezom.

Slana torta sa paprikama

500 gr. sira, 1 pavlaka, 200 gr seckane sunke, 7-8 krastavcica, 5-6 kuvanih seckanih jaja, 250. gr majoneza. izmesati., odozgo narendati kackavalj.

Salata od kikirikija

3 bela mesa, 3-4 kisela krastavcica, 100 gr kikirikija, 1 pavlaka, 2 kasike majoneza, 1 kasika senfa, soli po ukusu.

Salata odesa


Napraviti salatu od 3 pecene isecene paprike. Dodati 200 gr isecene paprike. Dodati 200 gr sitnog sira, 1 kasiku senfa, 2 kasike majoneza, 2-3 cena belog luka, 100 gr przenih oraha, moze i jedna pavlaka.


Francuska salata

1 kg krompira, 1/2 kg sargarepe, 1 kg graska, 1/2 kg kiselih krastavcica, 3 kuvana jaja, velika kasika soli, ulja, secera, limunovog soka.
Sve skuvati ( sem krastavaca ) seckano i kada se sve ohladi pomesati sa majonezom.


Italijanska salata


200 gr krompira skuvati i izrendati, 200 gr kiselih krastavaca isecene na kolutove, 200 gr skuvane i izrendane sargarepe, 200 gr sremskog sira, 2 case pavlake, 200 gr majoneza, 100 gr feta sira, 5 kuvanih i izrendanih jaja, persunov list, izmesati pavlaku i majonez. Redjati: Krompir, preliv od pavlake i majoneza, krastavcice, preliv, sargarepu, preliv, sremski sir, preliv, krompir ( tanak sloj ), preliv, jaja, feta i seckani persun.



Salata sa piletinom

2 pileca bela mesa, 300 gr barenog kor apersuna, jedan krastavac, 300 gr obarenih sampinjona, 3 kasike ulja, pola glavice rendanog crnog luka, veza persuna lista, malo origana, casa pavlake.
Seckano bareno belo meso pomesati sa seckanim persunovim korenom, krastavcem, sampinjonima i narendanim crnim lukom. Povrce dobro izmesati, zaciniti uljem, pavlakom i posuti origanom po zelji. Rashladiti i sluziti.

Grcka salata

2 krompira, sargarepa, cvekla - obariti.
Majonez, jaje, vinsko sirce ( po ukusu ).
Obareni krompir izrendati, posoliti i premazati majonezom, preko toga izrendati obarenu sargarepu na krupnu rendu, opet premazati majonezom, zatim izrendati cveklu i preko majonez.
Preko salate preliti vinsko sirce. Na vrhu izrendati tvrdo kuvano jaje.

Salata od kukuruza


Skuvati 1/2 kg kukuruza, 2 solje od kafe pirinca, dodati tunjevinu, 2-3 seckana krastavcica, 2-3 rendane sargarepe, karfiola iz tursije. Posoliti po ukusu.


Namaz od jaja

150 gr maslaca, 3 slana riblja filea, 4 jaja, kasika naseckanog luka, kasika senfa, 300 gr svezeg kravljeg sira, malo bibera, malo mlevene crvene paprike, kasika limunovog soka, kasicica zacina.
Tvrdo skuvati jaja. maslac penasto izmesati pa dodati vrlo sitan iseckan kuk i filete, jaja naseckati na kockice, senf i zacin. Nakon toga izmesati dobro procedjen kravlji sir, limunov sok, biber i crvenu papriku. Sve zajedno mesati mikserom dok se ne dobije lagan penasti krem.

Namaz od pecuraka

250 gr. pecuraka, biber, so, 40 gr majoneza, kasika kisele pavlake, kasika kecapa, 40 gr maslaca ili putera, 2 reznja belog luka, 100 gr luka, kasicica zacina.
Sampinjone sitnije iseckati ili krupnije izmiksati. Na ugrejanom maslacu proprziti. Naseckati luk, dodati usitnjeni beli luk, pecurke i zacin. Sve zajedno dinstati dok ne ispari sva tecnost. Pripremljenim pecurkama dodati kecap, kiselu pavlaku, majonez, naseckani persun, biber i so.
Ohladiti.

Нема коментара:

Постави коментар